Üst Menu

User menu

Kadınlar Günü Programı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Fırat Üniversitesi’nde çeşitli etkinliklerle kutladı.

İlk etkinlik, Fırat Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (FÜKÇAM) tarafından düzenlenen “Geleceğin Kadın Ressamları” konulu resim sergisinin açılışı ile Eğitim Fakültesinde başladı.

Serginin açılışı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk, Dekan Yardımcıları, FÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Bahar Demirel, Fırat Üniversitesi Kadın Kolları üyeleri, öğrenciler ve davetliler tarafından yapıldı.

Sergi açılışında konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladığını belirterek, Fırat Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte Eğitim Fakültesi Resim bölümünün ortaklaşa düzenlediği resim sergisinin böylesi anlamlı bir günde açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Program, öğrenciler tarafından hazırlanan şiirlerin okunması ve türküler eşliğinde sona erdi.