Üst Menu

User menu

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (FÜKÇAM) KURULDU…

06.04.2016 tarihinde başlayan çalışmalar sonucunda bir Yönetmelik taslağı hazırlanarak üniversite senatosunda görüşülmüş ve merkezimiz “Fırat Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” adı ile 07.08.2016 tarih ve 29794 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ tarafından, Fırat Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (FÜKÇAM) yönetim organları aşağıdaki şekilde oluşturulmuştur.

Yönetim Kurulu Üyeleri
Doç. Dr. Bahar DEMİREL (Müdür)
Yrd. Doç. Dr. Burcu GEZER ŞEN (Müdür Yrd.)
Prof. Dr. Dilara KAMAN (Üye)
Prof. Dr. Mukadder BOYDAK ÖZAN (Üye)
Yrd. Doç. Dr. Aslıhan KARA (Üye)
Yrd. Doç. Dr. Yelda SEVİM (Üye)
Yrd. Doç. Dr. Onur YERLİKAYA ŞAŞMAZ (Üye)

Kurulan bu merkezin; kadın sorunlarına karşı duyarlılık geliştirerek kadının toplumdaki statüsünü yükseltmek, kadın sorunları ile ilgili çalışmalara, programlara ve araştırmalara “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakış Açısı”nın yerleştirilmesini sağlamak ve buna rehberlik etmek, bu bakış açısıyla yapılacak olan tüm çalışmaları desteklemek, toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı oluşturmak maksadıyla, sadece kadınlarımıza değil karşı cinse de bilinçlendirme toplantıları düzenlemek, geleceğin toplumunda kadın nüfusunu oluşturacak olan kızlarımızın gelişim ve eğitimini destekleyecek faaliyetler organize etmek, bilinçlendirme eğitimleri sunmak gibi ana amaçları bulunmaktadır.